Subota, 5. listopada 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Hrvatska u procjepu”„Izgleda da su se Hrvati već umorili od vlastite države pa njenu sudbinu olako prepuštaju onima koji su sve činili da je ne bude“…A gdje je Članak 1.Ustava RH ?

Miro Banović Administrator  · 24. kolovoza u 21:57  · Tko je večeras gledao 8.epizodu PREDSJEDNIK, mogao se uvjeriti kakav muljator je Mesić i koliko su snažni unutarnji neprijatelji Hrvatske. Molim vas prestanite se baviti maskama i cjepivima i primite se Hrvatske. 10 godina Mesića, 5 godina Josipovića, 5 godina Kolinde, i sad smo dali vlast Milanoviću… Paralelno s time: Račan, Sanader, Kosorica, Milanović, Orešković, Plenković. Jesmo li mi normalni???…

Upravo taj komentar u jednoj FB grupi, jasno mi je ukazao na temu o kojoj razmišljam promatrajući u kakvom je stanju Hrvatska, gdje su je doveli i kojim smjerom je vode političari koji ne poštuju prije svega; državu Hrvatsku, narod hrvatski, tradiciju i kulturu hrvatsku, povijesni i kulturni identitet hrvatskog naroda, divno hrvatsko ovozemlje kojim nas je Bog obdario. Koji ne poštuju Hrvatski Ustav ni hrvatske institucije! Koji su od slavnog Hrvatskog Sabora, koji je cijelo tisućljeće čuvao hrvatsku državotvornost, napravili javnu trgovinu mandatima i kuhinju u kojoj se Zakoni donose na pladnju Vladi po ala carte narudžbi, a ne po mjeri hrvatskog naroda.

Hrvatska država ima toliko unutarnjih neprijatelja, odnosno rušitelja, “ koji su sve činili da je ne bude“da je pravo čudo da još postoji.

Od jugoslovenstva, velikosrpske ideologije, pa do orjunaša, iredentista i komunista-antifašista, a u novije vrijeme globalista, koji sve sa hrvatskim predznakom proglašavaju nacionalizmom, ustaštvom i klerofažizmom te time stalno drže u defenzivi svaki pokušaj oživljavanja bilo kakve hrvatske opcije.

Hrvatska demokratska zajednica koja je 90-tih bila stožerna domoljubna i državotvorna stranka i okupljala većinu domoljubnih Hrvata, pretvorila se u najveću interesnu, grupacijsku i klijentelističku stranku kojoj su važniji interesi EU, raznih lobija, svjetskih grupacija i masonskih loža od interesa hrvatskog naroda! Pod vodstvom Andreja Plenkovića pretvorila se u stranku koja razara same temelje na kojima je stvorena Republika Hrvatska.

A najžalosnije je to što hrvatski birači još uvijek glasaju za ime stranke, a ne za sadržaj!

Što jest i hoće HDZ?

Moramo se vratiti na početak u 90-te, kada je predsjednik HDZ-a bio dr.Franjo Tuđman i zašto Sanaderov, pa sada konačno i Plenkovićev HDZ, nisu Tuđmanov HDZ;

Izvatci iz govora dr. Franje Tuđmana na osnivačkoj skupštini HDZ, 17.lipnja 1989.godine, iz brošure „Što jest i što hoće HDZ“ str. 38 – 41.Sve je bitno već tada rečeno i uneseno u Statut HDZ-a.

„HDZ smatra da suvremenu demokratsku hrvatsku nacionalnu svijest“, a i cjelokupnu djelatnost, treba graditi – na onim sastavnicama koje su bitno pridonijele oblikovanju hrvatskoga, povijesnoga i kulturnoga entiteta“ (čl. 6).
To znači:
Kad se pozivamo na starčevićanstvo onda to činimo zato da bismo istaknuli potrebu očuvanja kontinuiteta hrvatskoga povijesnoga državnoga prava.
Želimo graditi na dubokim tradicijama radićevskog općečovječanskog republikanizma, ali ne i na pasivnom prepuštanju događajima, čekajući da drugi odlučuju mjesto nas, ili očekivanju da do željene demokratske preobrazbe može doći bez našeg djelatnog udjela.
A kad se pozivamo i na hrvatsku ljevicu, onda zato ima povijesnoga opravdanja, jer hrvatskim komunistima valja priznati da su u okviru svoga marksističkog programa proklamirali pravo hrvatskoga naroda na samoodređenje do odcjepljenja…

One iz hrvatskih redova, koji još uvijek, unatoč svim iskustvima imaju potrebu da svoj marksistički internacionalizam i svoje socijalističko Jugoslavenstvo dokazuju u najmanju ruku ograđivanjem od svakog hrvatstva podsjetimo na neke spoznaje od sudbonosnog značenja.

Takva tobože principijelna politika samo je pogodovala tomu da svako
hrvatsko gledište, koje se opire hegemonističko-jugoslavenskim – unitarističkim ciljevima, bez obzira na njegovu utemeljenost, znanstvenu objektivnost ili čak sukladnost s programsko-marksističkim pače i ustavnim zasadama bude žigosano kao nacionalističko, separatističko, ustaško i fašistoidno.

U cjelini takva nas je politika zavila čak i u svijetu već dugo poznatu, „šutnju“ Hrvatske. A šutnja je izražavala ne tek nenormalno stanje nego i sve nesnošljiviju duhovnu klimu potiskivanja najnormalnijih nacionalnih osjećanja. U muku, što joj je silom nametnut, u Hrvatskoj se nije moglo čuti normalnoga glasa o gotovo nijednom hrvatskom velikanu iz starije ili novije povijesti, od hrvatskih kraljeva do Šubića, Zrinskih i Frankopana, Bartula Kašića, Jelačića, Starčevića i Pavlinovića, Mažuranića i Radića… Čak ni u znanstveno-kritičnom obličju, a kamoli prigodnim obilježbama velikih
obljetnica, kao da hrvatski Sabor ne stoluje na Trgu Stjepana Radića. Dapače, još do pred koju godinu redarstvo je legitimiralo ljude koji su dolazili na njihove grobove.

Budući da i svaki narod crpi svoju životnost iz svojeg korijenja, to jest iz svoje prošlosti, to svako sputavanje a pogotovu izopačeno omalovažavanje ili bezobzirno preziranje povijesti prouzročuje pogibeljne posljedice. Duhovno, a neizostavno s time i materijalno, osiromašivanje i isušivanje povijesnoga tla dovodi do postupnoga usahnuća životnih silnica nacionalnog bića, a to jamačno može dovesti u pitanje i samu samobitnost, tj. opstanak pojedinog naroda.
Tek povijesnim obezličenjem narodi mogu postati pogodnom, nesvjesnom sirovinom za oblikovanje po tuđoj volji, ili za eksperimente protupovijesnih nadnacionalnih utopija.
I u svezi sa svim tim spoznajama valja nam odlučno ukazati ne samo na nerealnost i na nepovijesnost, već i na pogibeljnost svake one politike koja vojuje protiv normalnoga očitovanja nacionalnoga bića svoga naroda.

U svojim programskim osnovama izričito rekosmo da se HDZ izjašnjava za poštovanje svih demokratskih i građanskih prava i Srba i svih ostalih građana kojima je Hrvatska domovina, ostavljajući im otvorena vrata i u samoj HDZ. Jamačno, odgovornost za međusobne odnose i način
zajedničkog suživota ne snosi nikada samo jedna već obje ili sve strane u pitanju.

Priznajući Srbima sva prava (na jezik i nacionalna društva, na svoj list i svoje srazmjerno predstavništvo) istodobno ističemo da ta prava ne mogu biti ni u kom smislu iznad prava što ih pripadnici hrvatskoga i ostalih
naroda 
uživaju u drugim republikama, niti u bilo čemu mogu dovoditi u pitanje suverenost hrvatskoga naroda u njegovoj Republici.
Nijedan povijesno samosvojan narod ne miri se sa zatiranjem svoje samobitnosti i suverenosti, a sudbina svakoga manjinskog naroda ovisi o njegovu odnosu prema zemlji u kojoj živi”

Preporučila bih svakom članu HDZ-a i samom predsjedniku Andreju Plenkoviću da pročita govor dr.Franje Tuđmana i da se više nikada na njega ne poziva!

Kakav je stav pok. predsjednik F. Tuđman imao o prethodno navedenom svjedoči njegova bojazan izrečena tadašnjem predstojniku Ureda predsjednika dr. Ivici Kostoviću u razgovoru nakon prve
operacije u Kliničkoj bolnici Dubrava: „Odvedite me što prije doma, inače ćemo završiti u Jugoslaviji“.
Navodim također višekratna upozorenja generala Janka Bobetka pred kraj života na tadašnje prilike u Hrvatskoj:„Izgleda da su se Hrvati već umorili od vlastite države pa njenu sudbinu olako prepuštaju onima koji su sve činili da je ne bude“ (preminuo 29. travnja 2003. godine).
I na kraju zaključno:

Ugurani smo u prvu i drugu Jugoslaviju bez pitanja hrvatskog naroda. Nitko nas nema pravo uvući u neku četvrtu zaobilaznim putem!

Svaka Jugoslavija i njezine inačice mogu biti i jesu samo totalitarizam, kao i svaki komunistički sustav.
Što se tiče antifašizma postoji onaj komunistički totalitarni i onaj s demokratskim sadržajima koji je bio obilježje zapadnog demokratskog svijeta.
Istinski hrvatski antifašizam i prvi u Europi imali su Hrvati u Istri početkom 20-ih godina prošlog stoljeća i na taj se trebamo pozivati.

Ante Beljo,
jedan od osnivača HDZ-a
i mnogi, mnogi drugi članovi stranke iz 80-ih i 90-ih godina
pa sve do danas

U Zagrebu, 10. srpnja 2020.

Zbog čega se Andrej Plenković nema pravo pozivati na dr.Franju Tuđmana?

Nakon smrti dr.Franje Tuđmana HDZ je postala stranka kojoj svaki novi predsjednik piše svoju povijest. Malo ga detuđmaniziraju, pa ga tuđmaniziraju, pa od njega rade europsku pučku stranku… Tako je bilo i u vrijeme Ive Sanadera, Jadranke Kosor, Tomislava Karamarka i sada Andreja Plenkovića i svi se pozivaju na Tuđmanov HDZ!

Andrej Plenković nikako se ne može pozivati na dr. Franju Tuđmana, jer je prekršio Tuđmanov HDZ-a i skrenuo stranku sa pravca u kojem ju je pozicionirao dr. Franjo Tuđman! HDZ je demokršćanska stranka, pozicionirana desno, sa izričito hrvatskim nacionalnim predznakom.

Kada su ga iz Bruxellesa pozvali u Hrvatsku s ciljem da preuzme HDZ i Vladu, Andrej Plenković je otvoreno rekao da ima namjeru mijenjati i HDZ i Hrvatsku.

I kako je mjenjao? Istanbulskom konvencijom koju nije SDP htio sprovesti dok je bio na vlasti, repozicionirao je HDZ ulijevo, dodvorio se EU, jakom LGBT lobiju, pedofilskom lobiju, a hrvatski narod koji se žestoko pobunio masovnim prosvjedima u Zagrebu i Splitu proglasio je neznalicama, iako narod dobro zna da se Istanbulska konvencija kosi sa kršćanskim naukom o spolu i obitelji.

Bezvrijednom izjavom mahao je kao vrhunskim postignućem i uspio ucjenama i pritiscima da se IK izglasa u Saboru.

U tekstu Konvencije jasno piše ;

Članak 78. – Rezerve 1. Nikakve rezerve ne mogu se staviti u pogledu bilo koje odredbe ove Konvencije.

Istanbulskom konvencijom ugrađena je rodna ideologija u sve Zakone RH!

Usprkos Interpretativnoj izjavi i tvrdnji Premijera Plenkovića da”Nema nikakve pravne obveze koji bi Hrvatska u vezi toga preuzimala” u sve Zakone RH ugrađena je rodna ideologija. Time Premijer Plenković i dalje obmanjuje javnost i proglašava nas neznalicama ” javnom prostoru postoje mnogi koji pretendiraju biti politički akteri pa kažu da su interpretativne izjave bezvrijedne. To pokazuje njihovo veliko neznanje“

Zakon o radu, Obiteljski zakon, Zakon o obrazovanju, Zakon o lovu

Zašto, na primjer, premijer nije tako decidirano odlučio provesti reformu javne i lokalne uprave? Ili bilo koju reformu? Zašto se nije zainatio i odlučio da na državnom proračunu više neće parazitirati razne nevladine Udruge ili uhljebi sa stranačkom iskaznicom HDZ-a?

Zašto se nije tako odlučno založio za provedbu Rezolucije EU Parlamenta od 19.rujna 2019.godine o osudi komunizma kao totalitarnog zločinačkog režima?

Zašto je tako zdušno uzeo u Vladu SDSS, prevarivši birače, stranku koju je osnovao u Hagu osuđeni ratni zločinac Goran Hadžić?

Zašto provodi skupa sa SDSS-om Memorandum SANU 2, izjednačavajući agresora i žrtvu pod jeftinom populističkom floskulom o pomirbi, bez priznavanja odgovornosti i krivnje za ratna razaranja i žrtve?

Zašto je obezvrijedio sjajnu pobjedničku akciju OLUJU, koja se uči u Američkim vojnim školama i pretvorio je u komemoraciju pojedinačnim civilnim žrtvama u srpskoj manjinskoj zajednici.?

Dovođenjem Borisa Miloševića kao predstavnika srpske nacionalne manjine, iako on legalno predstavlja tek 7 posto te manjine od 4,36 % udjela u ukupnom broju stanovnika i izjednačavanjem “Oluje” s pojedinačnim civilnim zločinom nad srpskim civilima u Gruborima Andrej Plenković i njegov HDZ izvršili su klasičan čin izdaje hrvatskih državnih i nacionalnih interesa.

SDSS-ovac Boris Milošević nije u Kninu prozborio niti jednu riječ isprike za zločine počinjene u velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku, dok se Andrej Plenković na dugo i široko ispričavao za zločine počinjene nad srpskim civilima, praktički izjednačujući pobjedničku VRO Oluja s pojedinačnim zločinom.

Tako je i Anja Šimpraga dobila sramotni pljesak saborskih zastupnika na njeno izlaganje “Pred vama stoji djevojčica iz kolone” 1995, godine u Oluji, vozeći se na prekrcanom traktoru, ne pomišljajući na djevojčice i dječake iz Vukovarske kolone, koje su tjerali naoružani bradati četnici pješke bez ičega iz njihovih tisućama granata razorenih domova i grada od kojih su mnogi bili mučeni i ubijeni na Ovčari i ostalim stratištima.

Puno je zašto i puno je razloga zbog kojih se nitko nema pravo pozivati na dr. Tuđmana i uspoređivati njegov HDZ sa sadašnjim, Plenkovićevim HDZ-om!

Tuđmanova era

Predsjednik Tuđman imao je velike, ali i jednostavne izazove u razdoblju u kojem je vladao. Trebalo je stvarati državu, sustav obrane, državne institucije i smjernice za obrambeni oslobodilački rat, tako da je s jedne strane situacija bila krajnje teška, a s druge strane, kaže Slaven Letica, bila je i dosta jednostavna jer je više od 95 posto ljudi stajalo iza njega.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/pouzdan-kao-franjo-instinkt-kao-stipe-edukacija-kao-ivo-vesel-kao-kolinda-1340573 – http://www.vecernji.hr

I tada je uz obranu zemlje, skrbi za izbjeglice, provedena pljačkaška pretvorba i privatizacija! Tajkuni nisu mislili na žrtvu koju podnosi hrvatski narod u agresiji, nego samo kako što više ugrabiti!

Prvi Ovršni zakon donijela je Vlada HDZ-a, a poslije 2012. godine SDP-a, koji je prouzročio oko 300 000 blokiranih, deložiranih i raseljenih Hrvata.

Ovršni Zakon donesen: 28.06.1996. objavljen: 12.07.1996. stupa na snagu: 11.08.1996. prestaje važiti: 11.08.1996. Zakon o izvršnom postupku (1978) Ovršni zakon prestaje važiti: 14.10.2012.

Poslije smrti prvog Predsjednika u samostalnoj RH dr.Franje Tuđmana 10.prosinca 1999.godine, počinje bal vampira svih koji ” su sve činili da Hrvatske ne bude”

Detuđmanizacija Stjepana mesića

Na mjesto predsjednika RH izabran je Stjepan Mesić, a na mjesto predsjednika Vlade Ivica Račan.

Odmah po stupanju na vlast SDP-a i HSLS-a s HSS-om, HNS-om, IDS-om i LS-om, a vodio ju je Ivica Račan (SDP). U njenom mandatu umjesto polupredsjedničkog uveden je parlamentarni sustav.

Započela je detuđmanizacija, odnosno sve što je postignuto u Domovinskom ratu počelo se urušavati.

-Stjepan Mesić umirovio je 12 generala HV, a i time otpočeo razgradnju Hrvatske vojske.

-Stjepan Mesić, otvorio je vrata Tuđmanove arhive stranim novinarima, dijelio neselektivno dokumente, na osnovu kojih su pokrenuti sudski procesi u Hagu, protiv hrvatskih generala.

-Stjepan Mesić prijavio se kao zaštićeni svjedok u Hagu i on je inicijator tužbe za udruženi zločinački pothvat, po kojem su htjeli teretiti cijeli hrvatski državni vrh, sa predsjednikom Tuđmanom na čelu. Sada zamislite da jedan državnik, Predsjednik te države svjedoči protiv svoje države ??? U svijetu neviđeno i nečuveno da bi poslije svedočenja još bio biran za Predsjednika u 2 mandata. Kojeg li politički nepismenog hrvatskog naroda koji je glasao za viceve.?

-Optužbama za agresiju na susjednu Bosnu i Hercegovinu, te za pokušaj stvaranja “velike Hrvatske”, kao protuteže Miloševićevoj “velikoj Srbiji” Mesić nije samo izjednačio politike i političke uloge predsjednika Tuđmana i Miloševića, nego je pisao optužnice protiv hrvatskih dužnosnika i generala iz BiH, godinama prije nego što su se te optužnice pojavile 2004. godine.

-Činjenica je da su ove optužbe iznijete tijekom službenih posjeta predsjednika Mesića stranim zemljama i da se nalaze na službenoj web stranici predsjednika Republike. Dakle, ne radi se samo o Mesićevim vrijednosnim sudovima i Mesićevim interpretacijama politike njegova prethodnika.Mesićeve optužbe prethode haaškim optužnicama – znači da su planski i ciljano bile za podizanja hašških optužnica. Ovakvo ponašanje predsjednika RH, prema domovini, zaslužuje da ga se kroz povijest prikazuje stalno i iznova kao lažova i velezdajnika !

https://www.hkv.hr/izdvojeno/tribine/ostali-tekstovi/8203-prof-dr-miroslav-tuman-hrvatski-scenaristi-hakih-optunica.html

Tako se arhiva Prvoga predsjednika koristila kao izvor podataka za vođenje informacijskog rata. Jedan od ključnih scenarista i stratega tog informacijskog rata je Stjepan Mesić, “građanin predsjednik i predsjednik svih građana”, koji vodi informacijski rat protiv hrvatskih građana i dan danas.

-Progone se hrvatski branitelji, zatvaraju po Srpskim optužnicama, mnoge su branitelje poslali u mirovinu još mlade ljude, razbili su braniteljsku populaciju na preko 1235 braniteljskih udruga, koje su produžena ruka lokalnih političara….

-Prodane su zlatne rezerve naslijeđene po razdruživanju, da bi se Hrvatska i financijski urušila.

-Dokapitalizirane su banke i onda prodane! Tko bi to napravio? Samo oni” koji su sve činili da Hrvatske ne bude” i još mnogo toga…

Detuđmanizacija Ivo Sanader

“Stari moj, dokopali smo se vlasti, treba zgrabiti što se zgrabiti da. Tko zna dokle će ovo trajati”- rekao je dr. Ivo Sanader prijatelju 90-ih.

Vladavinu mita i korupcije koju je uspostavio Ivo Sanader, prekinula ja njegova iznuđena ostavka, ali je model ponašanja ostao, unaprijedio se i proširio u standardno ponašanje političkih elita u Hrvatskoj.

Neposredno ili posredno, Ivo Sanader se spominje u pet velikih afera koje su potresale Hrvatsku: Podravka, Brodosplit, Kamioni, HEP i Hrvatske autoceste. Zahvaljujući moći i utjecaju kojima je raspolagao kao premijer bio je nedodirljiv, no ipak je uhićen, optužen, osuđen i živi u Remetincu, u kojem služi kaznu od šest godina zatvora koja mu je izrečena u aferi Planinska.

U siječnju mu se trebalo nastaviti suđenje za Fimi mediju, u kojoj je optužen i HDZ. Riječ je o ponovljenom suđenju jer je prvu osuđujuću presudu ukinuo Vrhovni sud. Ova godina za Sanadera bi u pravosudnom smislu mogla biti važna. Vrhovni će sud odlučivati o žalbama na druge dvije njegove presude; osuđujuću u aferi Hypo i oslobađajuću u aferi HEP-Dioki.

Pravosuđe u kojem sudski procesi traju desetak i više godina, i koje još nije osudilo nikoga za veleizdaju nacionalnih interesa, nije uspjelo pravomoćno osuditi ni Ivu Sanadera za sve njegove kriminalne radnje, da posluži kao primjer, da se kriminal ne isplati, jer se suđenje na kraju pretvorilo u sudsku trakavicu!

Svi vladajući nakon smrti dr.Franje Tuđmana radili su na razgradnji hrvatskog gospodarstva i hrvatske državotvornosti.

Poznato je kako je Ivo Sanader došao na čelo HDZ-a zahvaljujući zaštitarima koje je angažirao Vladimir Šeks. Poznato je isto tako da je Ivo Sanader doveden na vlast uz pomoć britanske politike pod tri uvijeta; da se odrekne Hrvata iz BiH i Hrvata iz iseljeništva. Drugi uvijet je bio da uvede Srbe u vlast i on je doveo Pupovca. Treći uvijet je bio da Haagu isporuči naše generale, a poglavito Gotovinu

Poznat je i odvratan lov na generala Gotovinu, zabrana spominjanja njegova imena, pa je čak i ravnatelj Osnovne škole Petra Zrinskog u Zagrebu ostao bez posla i mogućnosti da se prijavi na Zavod za zapošljavanje .

Ravnatelj Krešimir Mihajlović, koji je 2011.godine, dok su generali Gotovina i Markač još bili haški zatvorenici, u projektu s učenicima i kolegama izradio plakat na kojemu su bile istaknute fotografije dvojice generala uz natpis „hrvatski mučenici“. Bila je to škola koju su pohađala djeca tadašnjeg SDP-ovog premijera Zorana Milanovića, a vrlo brzo nakon toga ravnatelj Krešimir Mihajlović smijenjen je s dužnosti i do danas nije završena sramotna sudska trakavica oko razriješenja njegovih prava.

Tek kasnije, već nakon što su generali Gotovina i Markač bili oslobođeni, Gradski je ured Mihajloviću uručio potrebnu dokumentaciju te se on uspio ponovno zaposliti u drugoj školi.

Mihajlović objašnjava društvenu klimu u ono vrijeme;
„O čemu se zapravo radilo? U znak protesta protiv čitave jedne klime koja se vodila u Hrvatskoj protiv Hrvatske vojske, hrvatskih generala i hrvatskih branitelja koji su svojom žrtvom stvorili Hrvatsku te je obranili i oslobodili od velikosrpske jugočetničke agresije, kada su se generali našli u Haagu i kada je pala prvostupanjska presuda gdje ih optužuju za ono najgore i prijeti im dugogodišnja zatvorska kazna, ja sam u dogovoru s jednom skupinom profesora i djecom, iznio ideju da se u ulaznom hodniku škole napravi plakat gdje bi bila hrvatska zastava, fotografije generala Gotovine i Markača s tekstom: ‘Od pobjede preko istine do pravde’ te velikim natpisom ‘hrvatski mučenici’.
Naravno, određenoj skupini ljudi, ne znam kako bih ih nazvao, ljudima prošlog sistema, ideolozima komunističke partije, to je smetalo. Inače sam uvijek vodio brigu da se obilježava Dan sjećanja na Vukovar te sam uspjevao organizirati djecu da, zajedno s udrugom Zagrebačkih branitelja Vukovara, idu u kolonu sjećanja u Vukovar, dolazili su u školu hrvatski branitelji iz Gromova, Tigrova itd… Jednostavno smo na jedan fin i profinjen način učili djecu o vrijednostima obrambenog Domovinskog rata i poticali ljubav prema Hrvatskoj.
I to je nekim mojim kolegama smetalo.“

https://narod.hr/hrvatska/ravnatelj-skole-koji-je-2011-dobio-otkaz-zbog-slike-gotovine-i-markaca-za-narod-hr-izgubio-sam-vjeru-u-hrvatsko-pravosude

Smetalo je i smeta, ne samo kolegama, nego svima onima koji “su sve činili da Hrvatske ne bude”

To je konstanta njihove politike protiv države Hrvatske!

I kada se već izgubila svaka nada u povratak hrvatske države Hrvatima, počele su se sakupljati domoljubne snage, organizirao se protest hrvatskih branitelja sa šatorom postavljenim ispred Ministarstva hrvatskih branitelja. Taj prosvjed koji se održavao 555 dana probudio je uspavanu nacionalnu svijest.

Na izborima 2013. godine najviše glasova dobila je Domoljubna koalicija na čelu sa Tomislavom Karamarkom! Međutim nedovoljno da sami oforme Vladu, čemu je kumova MOST sa 19 mandata. Za premijera je doveden Tihomir Oreškovič i ubrzo su počele podvale sa svih strana, na svim nivoima potpomognute sluganskim i plaćeničkim medijima i Tomislav Karamarko je bio prinuđen dati ostavku!

Plenkovićevi čavli u lijes hrvatske državnosti

Na izborima 2016, dolazi Andrej Plenković na čelo HDZ-a i na čelo Vlade Republike Hrvatske. Isprva uglađen i finih manira novi Premijer dočekan je sa simpatijama. Međutim njegovi potezi na čelu HDZ-a i Vlade RH ubrzo su razotkrili njegove stvarne namjere, a nakon ovoljetnih pod pritiskom Korona virusa izvedenih izbora potpuno ogolili njegovu politiku.

” Ja mogu što hoću ” poručio je Premijer Vlade RH u Hrvatskom Saboru! Apsolutistički, totalitarno može što hoće, jer ima poslušne saborske zastupnike, koji ne razmišljaju da odluke donose u korist hrvatskog naroda, nego Plenkoviću na pladnju ” što on hoće”!

A gdje je Članak 1.Ustava RH ?

U Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana

Tu politiku je na izborima poduprlo svega 17 % od ukupnih hrvatskih birača uz veliku apstinenciju 53% biračkog tijela uz nevjericu i razočaranje i onog dijela koji mu je dao glas, kada je u Vladu uključio SDSS. Uz napomenu da je ne podupiru ni osnivači HDZ.a što je vidljivo na početku samog isječka članka, koji je potpisao g.Ante Beljo.

Prvi veliki čavao zabijen u identitet hrvatskog naroda zabijen je sa Istanbuskom konvencijom, koju je pod ogromnim pritiskom i velikim prosvjedima u Zagrebu i Splitu Plenković progurao u Sabor. Koliko god je krivica na Plenkoviću, još veća je odgovornost i krivica na Saborskim zastupnicima koji su IK izglasali. Preko Grevia izgubili smo dio suvereniteta, uvedena je rodna ideologija protivna katoličkom nauku i ugrađena u svaki zakon!

Drugi veliki čavao je Marakeški sporazum o migracijama i zaštiti migranata koji masovno ulaze ili prelaze Hrvatsku.

Treći je neprocesuiranje ratnih zločinaca, agresora! Nažalost ne zaborave promptno osuditi hrvatske branitelje, i još će ih promptnije progoniti, kao što je najavio u govoru u Kninu!

Četvrti je koalicija sa SDSS-om, strankom koju je kao što sam već napisala osnovao osuđeni ratni zločinac za zločine prema Hrvatima! Jer nijedan dogovor sa Srbima , dokazano je, kroz povijest Hrvatskoj nikada nije donio ništa dobro!

Peti je onemogućavanje referenduma, totalitarnim i kriminalnim metodama !

Šesti je zbog nakaradnog izbornog zakona, zbog spriječavanja elektroničkog i dopisnog glasovanja, zbog onemogućavanja glasanja izvandomovinskoj Hrvatskoj!

Sedmi je zbog reketa i kriminalne hobotnice sa kojima se suočavaju investitori koji zbog toga odustaju od investiranja u RH!

Osmi je zbog brisanja hrvatske povijesti i favoriziranja događaja iz jugoslavenske komunističke povijesti!

Deveti je uništavanje industrije, a favoriziranje turizma i potrošnje!

Deseti je iseljavanje i demografija!

Zaključak

Vladajuće političke ” elite ” u RH ponašaju se kao da su Bogom dani  i postavljeni na vlast da bi materijalno osigurali svoju djecu i unuke, da ispunjavaju želje stranih centara moći, da nametnu njihove globalističke zakone, koji su u suprotnosti svemu onom što predstavlja hrvatski narod i njegov nacionalni identitet.

Uopće se ne obaziru na to da su izabrani da brane interese naroda koji ih je birao, da vladaju kao dobri gospodari, dobrima koja su im omogućili njihovi glasači, da ih predstavljaju i u njihovo ime donose odluke koje će im omogućiti život dostojan čovjeka, već su  DOBRE SLUGE, LOŠIH GOSPODARA, što je pogubno za opstojnost RH i hrvatskog naroda, jer nas stavljaju u ponižavajući položaj običnih slugu pokornih stranih centara moći!

Zastrašujuće je to po opstojnost hrvatskog naroda, što rade i kako rade, da jedan hrabar i ponosan hrvatski narod, koji se krvavo izborio za svoju slobodu, pretvaraju u sluge pokorne globalizacijske politike velikih svijetskih sila i EU!

Autor / Lili Benčik / hrvatskepravice

Najnovije

32. obljetnica 5. gardijske brigade ‘Sokolova’

Foto: MORH/Arhiva   Povodom 32. obljetnice 5. gardijske brigade ministar Tomo Medved uputio je čestitku pripadnicima Sokolova: Poštovani pripadnici 5. gardijske brigade Sokolovi, dragi prijatelji, čestitam vam 32. obljetnicu...

Nepoznata političarka objavila kandidaturu za Pantovčak i hop – evo je u TV Dnevniku

Foto:Screenshot HRT   Branka Lozo, članica predsjedništva u subotu osnovane stranke Dom i Nacionalno okupljanje objavila je danas  kandidaturu za predsjednicu Republike Hrvatske, izvijesto je HRT...

Više od 500 Livnjaka na završnom skupu HDZ-a 1990

Na završnom skupu HDZ-a 1990, u dvorani Narodnoga sveučilišta u Livnu, poslana je snažna poruka podrške promjenama u našem gradu i Mati Vukadinu, kandidatu...

Biblijska poruka 4. 10. 2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Trajnost značenja i baštine svetoga Franje

Mt 11, 25-30    Reče Isus: »Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da, Oče,...

U poplavama u dolini Neretve 14 stradalih

Situacija u Jablanici, u Bosni i Hercegovini, vezana za noćašnje obilne padavine koje su izazvale, poplave, klizišta i odrone je krajnje kritična, a ima...