Ponedjeljak, 14. listopada 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

FOTO-VIDEO Pucnjava na Trgu svetog Marka: Ranjeni policajac iz osiguranja Vlade s prostrijelnim ranama u bolnici. Počinitelj počinio samoubojstvo.

Policajac koji je ustrijeljen u ponedjeljak ujutro na Markovu trgu devezen je u Kliničku bolnicu Sestre milosrdnice s prostrijelnim ranama lijeve ruke te s obje strane trupa, a zasad su mu u funkcije stabilne, izjavio je Hini ravnatelj bolnice Mario Zovak…

Ravnatelj Zovak: Policajac s prostrijelnim ranama, funkcije zasad stabilne…

“U ovom trenutku su vitalne funkcije stabilne, ne vidimo znakove ugroženosti života, međutim, brine nas mogućnost unutarnjih ozljeda jer nam je u ovom trenutku nemoguće procijeniti putanju metka”, rekao je Zovak.

Ranjeni policajac– u pomoć su mu priskočili građani

Trenutno obavljamo pretragu CT-om, a kad se to završi napravit ćemo evaluaciju njegova stanja i po principu ratne kirurgije ići u obradu rana, kazao je Zovak.

Ozlijeđen 31-godišnji policijski službenik podvrgnut je operativnom zahvatu i stanje mu je stabilno, priopćili su iz MUP-a.

Glasnogovornica MUP-a Marina Mandić ranije je potvrdila Hini da je jutros u 8,06 sati zaprimljena dojava o pucnjavi na Trgu svetog Marka u Zagrebu u kojoj je ozlijeđen jedan policajac.

U Vladi se doznaje se da je riječ o policajcu koji je radio u njihovu osiguranju te da u vrijeme incidenta premijer nije bio u sjedištu Vlade.

U 9 sati policija je izvijestila da je na Jabukovcu pronašla muškarca koji odgovara opisu počinitelja, te da je počinio samoubojstvo.

Kako javlja reporterka N1, policajac je ležao na tlu i bio je svjestan te komunicirao s liječnicima. Stigli su policajci s pancirkama. Policajac je, prema prvim informacijama, bio na ulazu u Banske dvore, a kada je propucan, spustio se malo niže, gdje su mu u pomoć priskočili građani koji su se našli na mjestu događaja.

Saborske službe poslale su mail da su svi današnji sastanci u Saboru otkazani pa tako i konferencije za medije.

Trg svetog Marka je blokiran:

Ministar Medved kaže da se sve istražuje Novinari su ministra Tomu Medveda, koji je stigao pred Vladu, pitali što se dogodilo. “Ne mogu vam reći više od onoga što je poznato. Utvrdit ćemo sve. Čekamo da policija odradi svoj dio posla i da se počinitelj uhvati. Znam da policija lovi počinitelja. Možemo reći da je Hrvatska sigurna zemlja”, kazao je ministar Tomo Medved koji je bio vidno uznemiren,donosi večernji.hr.

Predsjednik Vlade stigao je na Trg svetog Marka-policija je blokirala prilaze Trguarka
Predsjednik Vlade upravo je u 10 sati i 10 minuta stigao na Trg svetog Marka-policija je blokirala prilaze Trgu

Tijek događaja pratite u nastavku:

S Markova trga: Upucan policajac, policija potvrdila da je počinitelj počinio samoubojstvo

09:45 Zaposlenica obližnjeg dućana  prva je priskočila u pomoć ozlijeđenom policajcu. Kako javlja N1, rekla je da misli kako je čula rafaljnu paljbu dva ili više puta te da je ozlijeđenog policajca u bolnicu prevezlo vozilo saniteta koje se tamo slučajno zateklo. Sanitet je navodno prevozio uzorke testova na koronavirus u Infektivnu kliniku.

08:40 Ranjeni policajac prebačen je u Kliničku bolnicu Sestre milosrdnice s prostrijelnim ranama lijeve ruke te s obje strane trupa, a zasad su mu u funkcije stabilne, izjavio je Hini ravnatelj bolnice Mario Zovak.

08:35 Kako doznajemo, u Vladi još od incidenta s lubenicama razmatraju nove oštrije mjere sigurnosti, a nakon jutrošnjeg napada one će biti još strože.

08:30 Svjedoci za N1 televiziju kažu da se pucnjava dogodila ispred samog ulaza u Banske dvore.

“Čuo sam pucnjavu, ovoga nije bilo za vrijeme rata“, rekao je jedan građanin za N1.

08:25 Iz Vlade su potvrdili da je upucan 31-godišnji policijski službenik koji radi na osiguranju zgrade Vlade te se nadaju da će se brzo oporaviti.

08:24 Markov trg u potpunosti je zatvoren za promet, na terenu su pripadnici antiterorističkih jedinica, a nad trgom nadlijeću i policijski helikopteri. Zaposlenici Hrvatskog sabora danas neće dolaziti na posao.

D.K.

Najnovije

Akademik Pečarić napisao dvjestotu publicističku knjigu: ‘Thompson – najznačajniji živući Hrvat’

Hrvatski i svjetski matematičar te akademik Josip Pečarić ujedno je i publicist. Upravo je završio svoju 200-tu po redu publicističku knjigu. Osim što je...

Američke tvrtke odustaju od DEI i LGBT programa: O čemu se radi?

Nedavno je odjeknula vijest da Toyota Motor Corporation prestaje sa svojim programima za “raznolikost, jednakost i uključenost” (DEI) te LGBT aktivnostima. Taj novac ulagat...

Biblijska poruka 14. 10. 2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Više od Jone i Salomona u Isusu

Lk 11, 29-32    Kad je nagrnulo mnoštvo, poče im Isus govoriti: »Naraštaj ovaj naraštaj je opak. Znak traži, ali mu se znak neće dati...

Marković: Srpska crkva ratne zlikovce, popove, proglasila svecima

U tijeku junačke obrane srpskog kukavičluka i bježanije na Mojkovcu, dostojne obrane u Termopilskom klancu, genocidni Aleksandar Karađorđević – Palikuća je već bio isplanirao...

13. listopada 1991. Široka Kula – četnički pokolj u ličkom selu, još se ne zna mjesto kostiju…

Krajnji cilj svih četničkih pokolja bio je etničko čišćenje Like od Hrvata i stvaranje Velike Srbije na tom hrvatskom teritoriju. Široka Kula je selo...