Ponedjeljak, 14. listopada 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

VIDEO Nije trebalo dugo čekati: Plenković sazvao konferenciju i upravo odgovara na Milanovićeve prozivke…Očito ga kopka, muči i boli što sam ga porazio na izborima…

Nije trebalo dugo čekati: Plenković sazvao konferenciju i upravo odgovara na Milanovićeve prozivke…

Nakon što je predsjednik RH Milanović na konferenciji za novinare ” išamarao” predsjednika vlade RH Plenkovića, odmah potom je sam Plenković također sazvao konferenciju za novinare i javnost te upravo govori i odgovara Milanoviću na njegove prozivke.

Ako on napada mene , dobit će odgovor svakoga puta. Dočim se spomene Janaf on odmah mijenja izraz lica , kaže Plenković

Odmah je rekao kako je riječ o reakciji na konferenciju predsjednika i na “sve laži koje je izgovorio”.

“Već je danas održan jedan savjet Koordinacije za sustav nacionalne sigurnosti. To je tijelo, nije skup vatrogasaca i planinara, kako on to kaže. Postoji nekoliko bitnih elemenata, kod njega se vidi teški kompleks poraza na izborima 2016., ton je ponovno prema meni bio podcjenjivački i iznio je niz laži. Pobrojao je gotovo sve susrete koje smo imali u životu, stalo je sve u to jedno izlaganje. Bili smo kolege u Ministarstvu koji smo popili nekoliko kava, točno je da sam ga posjetio jednom u Bruxsellesu, mislim 1995. godine. Učlanio se u SDP praktički pred promjenu vlasti 2000., sve ’90. ja nisam primijetio da je on veliki SDP-ovac”, rekao je Plenković.

Komentirao je i navode da je vojni rok izbjegao zbog anemije.

“Bitno je da je točno da imam anemiju i da ju ima veliki dio članova moje obitelji, moj sin ima tu vrstu anemije i nekoliko mojih rođaka, i oni su bili oslobođeni vojnog roka. Lažna je teza da me majka lekarka spasila vojnog roka i ovdje to oštro demantiram”, naglasio je premijer.

“Očito ga kopka, muči i boli što sam ga porazio na izborima.

On nastavlja i danas govoriti protiv DORH-a, načina na koji radi policija, DORH i kako bi oni trebali raditi neke radnje. Da to govori netko iz HDZ-a bio bi napadnut za mješanje u pravosudne radnje. Kako on zna da počinitelj nije imao nekog pomagača? Kako to može znati? Zato pitam one koji na tome rade, da objavimo snimku i zadovoljimo interes javnosti, a zaštitimo integritet istrage”, poručuje premijer o Milanovićevim izjavama da se u subotu našao s predstavnicima DORH-a i pitao o snimci napada pred Vladom.

“Njegova proricanja što ću ja napraviti 2024. sada meni govori što su mi govorili i Zekanović, on je govorio isto da ja idem u Bruxelles. Jesam li tu i vodim Vladu RH ili sam u Bruxellesu? I gđa. Mrak Taritaš, isto je bila ta teza”, kaže i poručuje kako napadi na njega  neće proći.

“Odgovorit ću mu svaki put, argumentirano”, kaže.

“Kad se spomene Janaf onda odgovora nemamo. Dragana Kovačevića sam vidio dva ili tri puta kao premijer, nikako u klubu u Slovenskoj, za razliku od njega koji je tamo bio u lockdownu dva dana nakon potresa u Zagrebu, da se pojede nešto da se ne bi bacilo. Mislim da je od tada krenula ta enormna nervoza”, kaže premijer.

Rekao je i kako, vezano za suradnju s predsjednikom, on je odbio imati predstavnika u povjerenstvu za nabavku vojnih aviona.

“Na tom sastanku predsjedao je Tomo Medved. Znate tko mu je zamjenik? Dragan Lozančić”, ističe premijer.

“Šale koje je on pustio kad se kroz određene emisije, članke, medije počnu taložiti, netko će pomisliti kako je to sve istina što on govori”, rekao je.

“Indikativno je da teze koje on pušta, sad ću ih ponoviti, sve što ću reći došlo od njega ili njegovih trbuhozboraca – o udbaškom sinu, lekarki, mrzitelju Tuđmana, to cijeli taj frame, to je ta kora od banane koju on baca pod moje noge. On nije direktan uzrok napada pred Vladom, ali je dao fini obol govoru mržnje”, ističe premijer Plenković.

Upitan koju političku korist ima Milanović od napada na njega, Plenković kaže kako se Milanović cijelo vrijeme poziva na brojeve birača koji su glasali za njega.

“To je ista retorika kakvu koristi gđa. Vidović Krišto”, kaže.

Upitan misli li da je primjereno da se sazivaju izvanredne presice oko prepucavanja u vrijeme kada imamo koronakrizu, manjak liječnika…

“Svi su ostali zašutjeli. Nervoza kreće kada se ortvara slučaj Nova Gradiška, Velika Gorica i jedno javno poduzeće. Napada DORH, policiju “svojom jezičinom”. Svi su ušutjeli, ali ja neću. Ovo je moj usputni sport, radi zaštite integriteta sebe, svoje obitelji, ali to ne znači da se ne bavimo bitnom poslom”, rekao je Plenković pa počeo nabrajati poteze svoje Vlade.

Na pitanje do kada će trajati ova prepucavanja, Plenković kaže da to nitko ne može znati.

Informacija o premijerovom obraćanju stigla je samo nekoliko minuta nakon što je završila konferencija za medije predsjednika RH Zorana Milanovića.

Poslušajte što je rekao Plenković

 

 

T.H.



Vezane vijesti; 

Zoran Milanović sasuo paljbu po premijeru: “Plenković je bio štićenik u svim režimima, na temelju lažne dijagnoze anemije je izbjegao služenje vojnog roka”

 

Najnovije

Marković: Srpska crkva ratne zlikovce, popove, proglasila svecima

U tijeku junačke obrane srpskog kukavičluka i bježanije na Mojkovcu, dostojne obrane u Termopilskom klancu, genocidni Aleksandar Karađorđević – Palikuća je već bio isplanirao...

13. listopada 1991. Široka Kula – četnički pokolj u ličkom selu, još se ne zna mjesto kostiju…

Krajnji cilj svih četničkih pokolja bio je etničko čišćenje Like od Hrvata i stvaranje Velike Srbije na tom hrvatskom teritoriju. Široka Kula je selo...

Jonjić o ovlastima predsjednika Republike Hrvatske

Fito:Boris Šćitar   Kandidat za hrvatskog predsjednika Tomislav Jonjić  naveo je kako nikada pojedincu ne bi dao prevelike ovlasti jer može se jednom opet dogoditi za...

13. listopada 2000. Deklaracija o Domovinskom ratu – Što ona donosi?

Nakon smrti predsjednika Tuđmana (ali i već za njegova života) na poticaj hrvatske javnosti, branitelja i domoljuba donesena je Deklaracija o Domovinskom ratu.   Bio je...

Biblijska poruka 13. 10. 2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Izdržati Isusov pogled

Mk 10,17-30   Dok je Isus izlazio na put, dotrči netko, klekne preda nj pa ga upita: »Učitelju dobri, što mi je činiti da baštinim život vječni?«...