Subota, 21. rujna 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Zašto HRT kao javna TV nije prenosila svečano otvaranje Vukovarskog vodotornja, simbola velikosrpske i JNA agresije na Hrvatsku?

Vukovar 1991.godine je simbol obrane od velikosrpske i JNA agresije!…

Vukovar je simbol što je jedan mali narod razoružan, spreman učiniti da se obrani od agresije!

Vukovar je simbol nevjerojatnih herojstava malog čovjeka koji rat nije želio i kojemu je rat nametnut!

Vukovarski vodotoranj simbol je strašnog razaranja jednog grada, simbol je barbarskog bombardiranja sa ciljem razaranja i ubijanja, 6,5 milijuna granata, 3.000 poginulih i više od 300 nestalih.

Poslušajte što pjeva srpski kantautor Momčilo Bajagić-Bajaga-Svi veterani zaboravljeni asovi-sa srcem mladog sokola, a pesma takva da može da se maršira-dok ide snimak porušenog i spaljenog Vukovara od strane srpskog agresora.

Zbog epidemioloških prilika vukovarske gradske vlasti odlučile su svečano otvorenje Vodotornja u čiju je obnovu uloženo 46 milijuna kuna od kojih su 39 milijuna kuna donacije oko 7.000 donatora iz Hrvatske i svijeta, održati bez nazočnosti građana, uz online prijenos na Facebooku i lokalnim televizijskim postajama.

A zbog čega TV prijenos nije osiguran na javnoj TV, tako da se može vidjeti po cijeloj Hrvatskoj, a ne samo lokalnim TV postajama?

Zar žrtva i sjajna obrana Vukovara prikazana po granatama izbušenom Vodotornju, nisu zaslužili da se simbolički obilježi i da to putem javne Hrvatske radiotelevizije svi u Hrvatskoj vide?

Samim time što svi građani vlasnici TV prijemnika po sili Zakona plaćaju pristojbu ili pretplatu i time financiraju njen rad!

Evo što piše u Zakonu o Hrvatskoj radioteleviziji; NN 137/2010

Članak 5.

HRT u svojim programima mora zadovoljiti interese javnosti na državnoj, regionalnoj i lokalnoj razini te osigurati odgovarajuću zastupljenost informativnoga, umjetničkog, kulturnog, obrazovnog, dječjeg, zabavnog, športskog i drugog sadržaja sukladno ovom Zakonu.

Članak 6.

(1) U ostvarivanju programa, HRT je dužan:

– promicati nacionalne interese, pridonositi poštivanju i promicanju temeljnih ljudskih prava i sloboda, domoljublju, toleranciji, razumijevanju i poštivanju različitosti, demokratskih vrednota i institucija, civilnog društva, te unapređenju kulture javnoga dijaloga

Znači HRT mora promicati nacionalne interese, domoljublje , demokratske vrednote , a prijenos iz Vukovara bio bi čisti izraz Domoljublja!

Tako da ovaj događaj sve više sliči na utjecaj Vlade RH, na čelu sa premijerom Plenkovića na programsku usmjerenost HRT-a. Jer da se pokrenuo prijenos iz Vukovara, koalicijski partner SDSS-a možda bi se našao povrijeđen prozivkama za velikosrpsku agresiju i time narušio veliko ” pomirenje” na kojemu Vladajući ustraju!

Pomirenje bez kajanja, bez priznavanja zločina, a što je najgore iz toga proizlazi, da bi oni sve to bili spremni opet ponoviti!

Autor/ Lili Benčik/ hrvatskepravice



Vezane vijesti;

(FOTO-VIDEO)POGLEDAJTE PRIJENOS SVEČANOG OTVORENJA VUKOVARSKOG VODOTORNJA, SIMBOLA OTPORA SRPSKOJ AGRESIJI!

Najnovije

Vukovarska braniteljica protiv Branka Borkovića Mladog Jastreba: Nije zaslužio počasni čin general-pukovnika. Pa znate li što je on učinio?

Foto:Facebook   Udruga zagrebačkih dragovoljca branitelja Vukovara poslala je oštro priopćenje u kojemu ističe da je protiv toga da se Branku Borkoviću -Mladom Jastrebu dodijeli počasni...

Afera za aferom: Nakon podrške rodnoj teoriji nadbiskup Uzinić  u propovijedi pozvao na odmak od evangelizacije, kršćanske tradicije i isticanja križa

Foto:Ana Križanec/Dijalog.hr   Piše: Alen Fućak, Dijalog.hr Nakon što je u emisiji Prvog programa Hrvatskog radija „Susret u dijalogu“ izjavio kako Rodnu teoriju treba izučavati na katoličkim...

Rusija izdala popis zemalja s destruktivnim stavovima, među njima i Hrvatska

Foto:Screenshot   Ruski premijer Mihail Mišustin odobrio je popis zemalja koje, prema ruskoj vladi, promiču “destruktivne neoliberalne ideološke stavove” koji su u suprotnosti s tradicionalnim ruskim...

Biblijska poruka 21. 9. 2024. (Kvatrena subota) i tumačenje fra Tomislava Pervana: Susret kao mjesto samospoznaje

Lk 5,1-11   Odlazeći odande, ugleda Isus čovjeka zvanog Matej gdje sjedi u carinarnici. I kaže mu: »Pođi za mnom!« On usta i pođe za njim. Dok...