Ova zdrava frittata sa šparogama, sočnim rajčicama i kremastim sirom pravo je proljetno jelo i pri tome bogato cinkom…Šparoge sadrže glutation, jedan od najsnažnijih antikarcinogena i antioksidansa
Sastojci:
250 g šparoga
250 g cherry rajčica
30 g parmezana
8 jaja
100 ml mlijeka
Sol, papar i šećer
0,3 čajne žlice čili praha
2 jušne žlice maslinovog ulja
100 ricotta sira
Priprema:
Šparoge operite, osušite i odrežite oko 2 cm drvenastog ruba. Šparoge narežite na oko 3 cm velike komadiće.
Rajčice operite i posušite.
U posudici pomiješajte jaja i mlijeko, dodajte sol, papar i čili prah.
Nauljite duboku tavu.
Svježe šparoge prepržite do dvije minute maksimalno. Dodajte rajčice. Dodajte sol, papar i prstohvat šećera.
Dodajte sir.
Dodajte smjesu jaja i mlijeka, na kraju dodajte parmezan.
Pecite oko 15 minuta na niskoj temperaturi. Uz pomoć špatule odvojite rubove i smjesu prebacite na poklopac tave.
Okrenite je i pecite još pet minuta.
Dobar tek
H.H.