Sezona je tikvica, iskoristite ih za ovo ukusno jelo koje prija čak i onima koji nisu ljubitelji ovog povrća…
Sastojci:
3 tikvice (malo veće, ne baš one najmanje)
2 žlice maslinovog ulja
3 mlada luka
1 manja vezica bosiljka
150 g naribanog sira (edamer, ementaler …)
2 jaja
100 ml vrhnja za kuhanje
2 režnja češnjaka
malo muškatnog oraščića
sol, papar
začini po ukusu
2 žlice parmezana
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, a tikvice narežite na tanje ploške i posolite. Narežite i mladi luk te bosiljak. Sir naribajte. Nakon što su tikvice pustile vodu, pomiješajte ih sa začinima i sirom. Posudu za pečenje premažite s dvije žlice ulja te rasporedite po njoj tikvice. Dodajte smjesu od jaja, vrhnja i češnjaka te posolite i popaprite. Ubacite i muškatni oraščić. Pecite petnaestak minuta pa ubacite i parmezan pa nastavite peći još pet minuta.
Dobar tek!